En guide för ringar till herr

Ringar är sedan urminnes tider en tradition att bära, främst i syfte som ett bevis på kärleken. Under 1800-talet kom det att förändras till en accessoar som var vacker att pryda fingrarna med och något som man kunde växla människor emellan.

I dag ses ringen givetvis fortfarande som ett tecken på kärlek, men även som en modemedveten accessoar bland stilsäkra män – beroende på vilken typ av ring du bär.

Förlovningsringar för män

En förlovningsring är en sådan ring som sätts på vänster ringfinger efter det att man har förlovat sig. Förlovningsringar för män är ofta släta ringar, men förekommer i en rad olika utföranden.

Besök kronanguld.se för att ta del av ett brett sortiment av snygga förlovningsringar för alla olika smaker. Här hittar du allt från förlovningsringar med stenar till mer klassiska ringar som du snyggt kan matcha med andra ringar. Letar du mer specifikt efter just släta ringar? Oavsett om du är ute efter en slät ring i guld, silver eller rosé så har Kronan Guld det du söker.

Tumring

En tumring är en sådan ring som bärs på tummen. Att bära en tumring är ett snyggt sätt att pryda tummarna med smycken, utan att sticka ut för mycket. Är du snarare personen som älskar bling bling? Se då till att utsmycka din tumme med en rejäl ring.

babysnake.se kan du ta köpa tumring som är både cool och rockig. Klicka dig in för att beställa hem din favorit.

Vad betyder tumring

Tumringen är en typiskt manlig ring som står för självbekräftelse. Långt tillbaka i tiden användes främst ringarna på tummen för att vidmakthålla sin styrka och kraft.

Klackring

En klackring är en sådan ring som vanligtvis har en plan framsida, med eller utan ädelsten – i vissa fall även ingraverad. Klackringar kan bäras på valfritt finger och framställs ofta ur guld eller vitt guld.

I många fall, speciellt enligt amerikansk tradition, bärs en klackring för att visa sitt medlemskap eller sina åtaganden såsom vid vinster i olika sportsliga tävlingar.

Är du på jakt efter att köpa klackring? På guldhuset.se kan du hitta klackringar i alla dess former och material. Vill du helst ha en ingraverad klackring eller föredrar du kanske en med ädelsten? Oavsett vad du är ute efter så hittar du din klackring här!

Signetring

En signetring liknar vid en klackring, med enda skillnaden att en signetring alltid har någon slags symbol eller markering på dess plana framsida.

Signetringar var vanligt förr i tiden för att signera olika dokument och brev med den symbol som prydde ringens framsida – oftast den symbol som återfanns på familjens vapensköld. Därav bär signetringen även namnet vapenring.

Vill du köpa dig en signetring? Då är det främst på auktioner man bör leta för att få tag på en klassisk signetring. Besök pricerunner.se för att jämföra priserna på olika signetringar runt om på nätet.